Na što paziti kada birate program za poslovanje turističke agencije

17.01.2022.

 

Odluka o odabiru suvremene tehnologije na koju ćete se moći osloniti kada se radi o integraciji turističkih i/ili organizacijskih usluga kako biste unaprijedili poslovanje velik je i važan korak. Program za poslovanje turističke agencije, DMC i turoperatore treba sadržavati komponente koje će vam pružiti veliku razinu učinkovitosti, rasterećenja i pouzdanosti.
Kod odabira automatiziranog softvera, važno je obratiti pažnju na niz faktora koji će osigurati ekonomičnost te donijeti najbolje rezultate za poslovanje.

 

Sve na jednom mjestu

 

Kompaktnost i praktičnost najveće su prednosti softverskog programa predviđenog za turističke agencije. Kada su vam proizvodi te moduli za sve aspekte usluga dostupni na jednom mjestu, korištenje programa postat će jednostavan i brz proces za vas, kao i vaše korisnike. Preglednost usluga, osim što će povećati produktivnost i funkcionalnost, osigurat će i maksimalno zadovoljstvo te povjerenje korisnika.

 

Centralna baza podataka s mogućnostima detaljne analize

 

Sustav s centralnom bazom podataka pruža mogućnost trenutnog uvida u evidencije i analizu podataka o svim pokazateljima poslovanja te izvještaje s mogućnosti pregleda prema nizu uvjeta. Sve analize mogu vam biti nadohvat ruke, dok će sve relevantne informacije bit će centralizirane i osigurane u sustavu te dostupne 24/7.

 

Jednostavan proces i ušteda vremena

 

Prilikom traženja adekvatne platforme za svoje poslovanje, vodite računa o tome da vam softver nudi pojednostavljenje svih procesa i postupaka, odnosno da skraćuje vrijeme koje biste inače proveli ručnom obradom raznih detalja. Neka vam lakoća korištenja bude jedan od vodećih faktora pri odlučivanju o odabiru sustava za bolju učinkovitost i daljnji razvoj poslovanja.

 

Automatizacija sustava

 

Jedan od glavnih i najznačajnijih pojmova u svijetu digitalizacije upravo je automatizacija. Digitalni sustavi pružaju mogućnost automatizacije, obrade i realizacije svih vaših usluga i proizvoda. Zaboravite na ručne obrade i analize te odaberite pouzdan sustav koji će umjesto vas obraditi sve podatke koje tražite te ćete ih tako imati na uvid kad god zatrebate i poželite. Moderni program za poslovanje turističke agencije pruža mogućnost automatizacije raznih vrlo bitnih i zamarajućih procesa, poput kalkulacije cjenika, evidentiranje rezervacija, formiranja raznih dokumentacija operativnih dokumenata poput lista putnika, vouchera i naloga za vožnju, te kreiranja izvještaja o rezultatima poslovnja, itd. Automatiziran sustav također omogućuje lakši način korištenja i komunikacije te oblikuje temeljne kriterije za ostvarenje kvalitetnog pružanja usluga i sveukupnog poslovanja.

 

 

Opcija stvaranja tailor made programa ponude

 

Još jedan od važnih kriterija za uzeti u obzir pri odabiru sustava, svakako je sadržavanje opcije kreiranja programa po narudžbi – tzv. tailor made programa. Osim već predviđenih klasičnih turističkih usluga i programa koje možete kreirati, uvijek je dobro imati mogućnost formiranja vlastitog projekta usluge po mjeri kupca. Zasigurno ćete prije izabrati program s detaljnom razradom segmenata koji će unaprijediti vašu specifičnu ponudu s mogućnošću izmjene i prilagodbe raznih aspekata. Ovakav sustav vam mora omogućiti da jednostavno i brzo ‘skrojite’ ponudu u potpunosti po želji klijenta, da jednostavno kalkulirate cjenik u ponudi uz trenutačan uvid u vašu zaradu, bez obzira o kakvom se specijalnom događaju radi: organiziranje vjenčanja, team buildinga, incentive i concierge programa, privatnih tura i izleta, VIP grupa i individualaca i tailor made evenata (događaji po mjeri). Takav koncept pružit će organizaciju i realizaciju ponude skrojene prema vašim ili željama klijenta.

 

Mogućnost demo prezentacije

 

Inovativna platforma svoju fleksibilnost može dokazati ponudom demo prezentaciji programa, kojom vi kao korisnik možete isprobati te testirati program. Na taj način jednostavno ćete moći pregledati što sve sadrži softver i odlučiti koliko vam odgovara način rada te proces realizacije vaših usluga. Tvrtka koja nudi opciju  demo prezentacije svakako već prednjači u potvrđivanju kvalitete i povjerenja, kao i tehnološke pouzdanosti. Stupite u kontakt s tvrtkom čije vam se rješenje čini zanimljivo, objasnite koje su vam funkcionalnosti važne i dogovorite prezentaciju na kojoj će vam prezentirati koja sve korisna rješenja softver može zadovoljiti, olakšati i kako unaprijediti vaše poslovanje.