Prodaja izleta

08.09.2022.

Nakon što smo vam ranije bacili bubu u uho, sada vam donosimo više detalja kako prodaja izleta izgleda u samome sučelju! O sveobuhvatnoj platformi za turističke agencije i procese pisali u temi prodaja mobilnih izleta. Donosimo neke od prednosti automatiziranog sustava u odnosu na zastarjele načine unošenja podataka te kako vam sve može pomoći u unaprijeđenju i pojednostavljenju poslovanja.

Kada se radi o aranžmanima tj. izletima, unošenje svih podataka često predstavlja složen posao jer je potrebno paziti da su svi podaci dobro upisani. S obzirom na kapacitet i puno detalja, često se znaju potkrasti greške koje utječu na konačnu kalkulaciju i booking. Ručni unos i zastarjeli programi definitivno troše dragocjeno vrijeme. Takođwe, komplicirane Excel tablice oduzimaju previše vremena i znatno su veće šanse za pogrešku prilikom ručnog unosa (ljudski faktor).

prodaja-izleta-unos
Uz Sintesys automatizirani program možete zaboraviti na krivo izračunate kalkulacije, a osim što ćete imati više vremena za prioritete, moći ćete na jednom mjestu voditi računa o brojnim faktorima koji su uvijek dostupni. U all-in-one sustav jednostavno unesite naziv izleta, njegov opis, fotografije, cijenu te sve dodatne detalje koje vaš izlet sadrži kako bi bio integriran u vašu web stranicu i spreman za prodaju.

 

 

TRI BITNA ELEMENTA SINTESYS SUSTAVA

 

Osim toga, samo su tri osnovna koraka koja pojednostavljuju unošenje izleta u sustavu. Unos datuma izleta, kapacitet dostupnih mjesta odabira mjesta skupljanja putnika. No tu je četvrta komponenta – mogućnost biranja jezika vodiča. Ta stavka uvelike olakšava samu organizaciju izleta i putnika. Naravno, sve te liste također su dostupne za pregled, kao i za ispis radi lakšeg snalaženja.

Datum polaska i kapacitet putnika koje autobusi mogu primiti bitna su stavka koja se vrlo jednostavno namjesti u sustavu. Prilikom prodaje izleta automatski se smanjuje broj dostupnih mjesta za određeni izlet. I to bez obzira je li on prodan putem web prodaje, call centra ili nekim trećim kanalom. Naravno, ovisno o vašim mogućnostima prodaje izleta.
Isto tako, ne postoji scenarij overbookinga te u svakom trenutku možete pregledati popis dostupnih mjesta, broja prodanih karata i slobodnih kapaciteta.

Nakon što ste odredili datum i mjesto polaska, vrlo jednostavno možete unijeli i različita mjesta prikupljanja putnika. Primjerice, ispred hotela u kojima se putnici nalaze ili na nekom drugom mjestu koje sami odredite kao mjesto pick up-a.

Nakon zatvaranja prodaje izleta iz sustava se automatski formiraju nalozi za vožnju. Oni prikupljaju podatke iz evidentiranih izletničkih karata / rezervacija u sustavu. Nalog za vožnju sadrži popis putnika te vremena i mjesta njihovog ukrcaja u prijevozno sredstvo. Nalog za vožnju možete isprintati ili mailom poslati vozaču i vodiču.

prodaja-izleta-mjesto-prikupa

Mogućnost biranja jezika vodiča vrlo je korisna stavka koju vam sustav pruža. Pomoću nekoliko jednostavnih klikova napravite odvojene liste autobusa s vodičem na engleskom, njemačkom, francuskom… Zaboravite na ručni unos i puste tablice te jednostavno i pregledno vodite računa o putnicima, vodičima i jezicima.

 

Ovo su samo neke od bitnih stavki i detalja koje uvelike pojednostavljuju cijeli proces organizacije izleta. Osim što ćete prilično uštedjeti vrijeme, neće biti niti mjesta za pogrešku. Svaki unos bit će pohranjen sustavu što znači da se odmah se automatski ažurira te je uvid u stanje dostupno u bilo kojem trenutku.

Kontaktirajte nas za dodatne informacije i rado ćemo vam dati brojne korisne informacije kako vam Sintesys može unaprijediti poslovanje i podići efikasnost. Spremno dočekajte turističku sezonu i lansirajte svoje poslovanje u budućnost!